Yangın Kapısı Temel Açıklaması

Yangın kapıları kullanım meydanına göre, rengine için ya da modeline bakarak çeşitli sınıflandırmalara bağımlı tutulurlar. Çok sık kullanılan örnek sınıflandırması bayağıdaki gibidir

Bu kapılar asıl olarak yangın metanet belgeli olan ve yangın peklik belgeli sıfır sarhoş olmak üzere iki gruba ayrılır.

Yangına dayanıklı ilenmeşap kapı ya da yangın kapısı otel, diyar ve sayrılarevi gibi toplu hayat alanlarında kullanılan kapı çeşididir. Bu yangına dayanıklı kapı fiyatları yangın bapsı modeline demetlı olarak değçalışmamektedir.

Yangın üzere ivedili durumlarda içeriden yeğni bir dokunuşla açılabilen Yangın Bapsı Kilidi düzgülü durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma pürüz olmayan bu kilitler sadece yangının negatif etkilerini sineeriye hapseder.

Yangın Bapları tercihe nazaran; 60, 90 ve 120 an yangın dayanımı seçenekleriyle yapım edilebilir. Üretim aşamasında kullanılan taş yünü miktarı ve kalitesi, yangın kapkaloriın en asıl kalite ve esenlamlık standartlarından biridir.

Özellikle hassas ve kıymetli materyallerin evetğu odaların kapılarının kategorik yangına dayanıklı maddelerden üretilmiş olması gerekir.

İmal edildikleri malzemelerin birlik diyar koşullarında deforme olmaması ve yapkaloriı koruması gereklidir.

Yangın Çıkış Bapsı bir binada yangın yerinde insanoğluın emniyetli bir şekilde boşaltma edilmesini sağlayan kapı sistemleridir.

Kadeh yangın kapıları: Bu tip yangın Yangın Kapısı kapıları, cam malzemesinden yapılmıştır ve çoğunlukla çağcıl binalarda kullanılır.

Mimariların bir parçbirliı şeklinde başüstüneğundan sevap şekilde monte edilmeli ve bozuk şekillerde olmamalıdır.

Çift kanatlı yangın bapsı da binadaki tüm insanoğluın en hızlı ve sağlamlıklı şekilde binadan ayrılmalarını tacil etmek gayesiyle üretilmekte, monte edilmekte ve kullanılmaktadır.

Binada kâin kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya veya yangın merdivenlerine erişmesinı sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde yegâne kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

Bu sebeple bina süresince rastgele bir yangın riskine karşı inşa edilen yangın merdivenlerinde kâin özel üretim baplar, bina ile dış mekanı sağlam şekilde birbirinden ayırmakta olup aynı zamanda yangın merdiveninden yapılan tahliyelerde yangının güvenli alana geçişini önler. Henüz detaylı ele düzenındığında yangın bapsı özellikleri ortada;

Yangın bapları, yangın sırasında insanların kaçışını kolaylaştırmakla kalmaz, aynı zamanda yangının yayılmasını da önler.

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15

Comments on “Yangın Kapısı Temel Açıklaması”

Leave a Reply

Gravatar